Zbór artykułów poświeconych księdzu biskupowi Konstantemu Dominikowi.
Tradycyjna kuchnia kaszubska
Eleganckie wydanie kaszubskich przepisów kulinarnych, w twardej oprawie z wygodną tasiemką do zaznaczania stron.
Indeks : 448 978-83-7591-131-2
Opis:
- Format:
- 17,5x24,5 cm
- Język:
- kaszubski, polski
- Liczba stron:
- 64
- Oprawa:
- twarda
- Wydawca:
- Wydawnictwo Region
- Miejsce i rok wydania:
- Gdynia 2099-2012
Specyficzne kody :
Stan: Nowy
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Podręcznik pomocniczy do nauczania języka kaszubskiego w klasach 1-3, Część 1
"Ruch Kaszubsko-Pomorski / Kaszëbskò-Pòmòrskô Rësznota" to kolejny bogato ilustrowany tom z serri Vademecum, poruszający zagadnienia związane z dziejami Kaszubów.
Książka składa się z dwóch części:
- „Światy możliwe Jana Drzeżdżona” pod redakcją Daniela Kalinowskiego
- „Pamięci Jana Drzeżdżona” pod redakcją Janiny Borchmann i Bartłomieja Wiszowatego
Produkty w tej samej kategorii:
Kolejne studia poświęcone założonemu problemowi kaszubskiej tożsamości i jej przemianom.
W tej książce dokładnie opisano, jak przygotować zupy, tradycyjne potrawy na Wielkanoc, potrawy na Boże Narodzenie, potrawy Kaszubów na co dzień, desery i różne przetwory.
#kuchniakaszubska #ksiazkakucharska #smakikaszub
Teczka zawiera 20 barwnych plansz formatu A3 oraz 20 odpowiednich matryc czarno-białych do kopiowania na płótno. Każda zawiera numerację kolorów użytych nici wg producentów oraz praktyczne rady dotyczące techniki haftowania i przenoszenia wzoru na płótno. Całość jest zafoliowana.
W albumie znalazło się 179 fotografii przedstawiających wizerunek gryfa w przestrzeni publicznej Kaszub (również w postaci... napisu).