• Obecnie brak na stanie
  • Smaczne garnki Kuchnia Kaszub premium
  • Smaczne garnki Kuchnia Kaszub premium
  • Smaczne garnki Kuchnia Kaszub premium
  • Smaczne garnki Kuchnia Kaszub premium
  • Smaczne garnki Kuchnia Kaszub premium
  • Smaczne garnki Kuchnia Kaszub premium

Smaczne garnki Kuchnia Kaszub premium

30,00 zł
Brutto
Cena nie uległa zmianie

 Pochodząca z Choczewa na Kaszubach Sylwia Garska-Chmarycz w 9. sezonie programu MasterChef dotarła aż do finału i zajęła w nim 2. miejsce. Na co dzień prowadzi firmę budowlaną, a jej wielkim marzeniem jest otwarcie własnej knajpki, Chmaryczówki, której projekt już jest gotowy! Ale wpierw do przyszłych gości i miłośników dobrego jadła trafia ta wyjątkowa książka kucharska. 

Ilość
Obecnie brak na stanie

Jak pisze we wstępie: „Moim największym i najdłużej oczekiwanym na spełnienie marzeniem było napisanie książki kucharskiej, w której mogę pokazać siebie od kuchni. Moja kuchnia kocha kontrowersje, pewien układ, odrobinę zaufania i mnóstwo pozytywnego myślenia – że jeśli czegoś dałeś za dużo lub o czymś zapomniałeś, to nic wielkiego się nie stało, bo zawsze jest jakaś alternatywa albo można stwierdzić, że tak właśnie miało być. W końcu kuchnia to ogromna galeria sztuki, w której Wy jesteście artystami, więc albo gość skosztuje tego, co zrobiliście, i doceni, że przygotowaliście to właśnie dla niego, albo po prostu już więcej dla niego nie ugotujecie…”

Wykorzystując lokalne produkty, Sylwia Garska-Chmarycz definiuje kuchnię Kaszub na nowo. Serwuje kaszubskie brownie z dżemowych resztek, słodko-kwaśne lody szczawiowe i frykasy… z ośmiornicy! To kuchnia premium, ale dostępna dla każdego, podatna na modyfikacje i indywidualną fantazję. Wśród 44 przepisów każdy znajdzie coś dla siebie. Znacie smak nieziemsko delikatnego mięsa królika? A co, gdyby je przyrządzić w sosie chałwowym? Mieliście ochotę sięgnąć po amura albo turbota zamiast oklepanego pstrąga? A może zawsze chcieliście przygotować soczyste przegrzebki, tylko nie wiedzieliście, od czego zacząć? W Smacznych garnkach bulgocą najbardziej nieoczywiste połączenia smaków – tych znanych z kaszubskiej kuchni i tych z wielkiego świata: łososia i boczku, dzika i małż, czerniny i jagód…

Indeks : 978-83-7591-805-2

Opis:

Format:
21x30cm
Język:
polski
Liczba stron:
96
Oprawa:
twarda
Wydawca:
Region
Miejsce i rok wydania:
Gdynia 2021

Specyficzne kody :

Stan: Nowy

Zobacz także

Produkty w tej samej kategorii:

"Gabi" i haft . Tradycja, pasja i praca

"Gabi" i haft . Tradycja, pasja i praca

Publikacja prezentująca wieloletni dorobek Gabrieli Reca – znanej i cenionej hafciarki, właścicielki Pracowni Haftu Ręcznego i Renowacji Tkanin Unikatowych "GABI" w Tuchomiu. Realizuje różnorodne zamówienia dotyczące haftu artystycznego, szycia i renowacji. Organizuje i prowadzi warsztaty haftu kaszubskiego dla osób zainteresowanych kultywowaniem tradycji ludowych. Większość wykonywanych przez nią prac związana jest z regionem kaszubskim – to ludowe stroje, elementy odzieży zdobione haftem kaszubskim oraz kaszubska sztuka użytkowa. Osobne grupy stanowią ornaty i bielizna kielichowa, a także sztandary i proporce. 

 

Cena 55,00 zł
Kaszuby. Regionalnik dla turystów

Takiego przewodnika po Kaszubach jeszcze nie było. Licząca blisko 500 stron publikacja to turystyczne kompendium prezentujące ponad 700 miejscowości położonych w centralnej i zachodniej części województwa pomorskiego – od podusteckich Zaleskich i leżącego nad Gwdą niewielkiego Domyśla po Łąg, do którego przyznają się też Borowiacy oraz podgdańskich Kłodawy i Rusocina.

Cena 49,00 zł

Promocje

244x316reklama kaszubska ksiazka mala_2.png

https://kaszubskaksiazka.pl/szukaj?ticats=0&s=bycio